Annette Westberg ”Ngawang Tseten Tashi”

 

Jag började min andliga resa med att intressera mig för meditation. Under sent 80 tal provade jag olika meditations och yogaformer. Jag föll för den Buddhistiska Stillhetsmeditationen och praktiserar den än i dag. Jag har pendlat mellan Barcelona och Göteborg under 9 års tid då jag studerade buddhistisk filosofi och meditation för Lama Dondrup och Jamyang Tashi Dorje Rinpoché på klostret Sakya Tashi Ling. Efter en svår olycka för 23 år sedan blev yogan en viktig del av min egen rehabilitering.

2006 utbildade jag mig till lärare i Kundaliniyoga. Därefter följde flera kurser med inriktning på att hantera smärta och kroppens begränsningar inom yoga. Jag har utbildad mig i Medicinsk yoga, Fibro Yoga, Yin Yoga, Yoga 50 plus och Hormony Yoga.

Efter att ha undervisat i yoga i 15 år och meditation över 25 år har en egen form av mjuk medicinsk yoga vuxit fram. Det viktigaste tycker jag är att lära känna sin kropp och acceptera livets föränderlighet. Att hitta glädjen i att vara i varje ögonblick. På yogamattan tränar du för att sedan ta med dig det du lärt dig ut i livet.

Välkommen att uppleva yoga och meditation tillsammans med mig!

Under de år som Gryningstimman har funnits har jag undervisat i Kundaliniyoga, Medicinsk yoga och den yogaform som jag nu kallar Kvinnoyoga. Jag har undervisat i Göteborg, Södra Skärgården och på Öckerö. Under 5 år 2008-2013 undervisade jag blivande sjuksköterskor på Sahlgrenska Akademin i Andningsteknik, Terapeutisk yoga och Meditation.

Jag har haft privatelever i yoga. Jag har även haft uppdrag för företag i friskvård. Kontakta mig om du vill att jag kommer ut och föreläser, har ett bestämt antal gånger eller en friskvårdsdag på ditt företag.

Redan 2006 arrangerade jag min första retreat. Då var fokus tystnad och meditation. Nu arrangerar jag endagsretreater och helgretreater där fokus är medveten närvaro. Läs mer på sidan om retreat.