SommarYoga


Fem torsdagar kl.17.00-18.30 på Yogastudion. Du behöver inte ha varit med under vårens kurs. Vi gör fem olika pass och avslutar med meditation.

Specialpris för 5 gånger: 1000 kr.

Kan du bara komma någon enstaka gång bokar du din Drop In plats via Yogastudions hemsida: 275 kr per gång

https://yogastudion.com/boka

Yoga för Alla

Måndagar kl.18.30-20.00 

Lokal: Klubbstugan Hälsö BK

En mjuk form av Medicinsk yoga för alla oavsett ålder och kön. Varje yogapass startar med en stunds djupandning. Därefter följer en serie yogarörelser hämtade från Kundaliniyoga, Medicinsk Yoga och på slutet lite Yin Yoga. Först Yang, rörelse i takt med andningen för att släppa blockeringar och stelhet sedan Yin, för att mjukt nå bindväv och fashia. Slutligen en stunds meditation. 

Hösten 2024

13 gånger 2/9 - 2/12

Terminsavgift: 2465 kr 

Drop In i mån av plats: 250 kr

Anmälan direkt till Annette via gryningstimman@gmail.com

Kvinnoyoga

Medicinsk Yoga för kvinnor

Medicinsk Yoga för kvinnor är en form av yoga där målet är att återerövra hela kroppen och acceptera hela kroppen precis som den är. Hitta tillbaka till glädjen i att vara i sin kropp, uppleva alla känslor som finns i kroppen och bli medveten om kroppens kapacitet till sjävläkning. Medicinsk yoga för kvinnor vänder sig till alla kvinnor oavsett ålder.


Medicinsk Yoga för kvinnor är en yogaform som passar dig som:

  • Känner av problem på grund av stress såsom högt blodtryck, huvudvärk, hjärntrötthet, dålig sömn eller obalans i hormonsystemet.
  • Behöver redskap för att hantera långvarig smärta i bäcken, rygg, ländrygg och underlivet.
  • Fött barn och behöver en lugn stund för återhämtning, läkning efter förlossningsskador eller träna upp bäckenbotten.
  • Har problem med magen och underliv såsom IBS, förstoppning, inkontinens och urinträngningar.
  • Har blivit utsatt för trauma eller övergrepp på din kropp. Minnen av övergrepp kan sätta sig som energiblockering och medföra smärta i olika delar av din kropp.


En yogaklass på 90 minuter innehåller:

  • Kroppsscanning för att du ska lära känna din kropp.
  • Träning i djupandning.
  • Andningsövning. Du gör flera olika under en kurs.
  • Mjuka kroppsrörelser hämtade från Medicinsk yoga, Kundaliniyoga, YAB (Yoga för Bäckenbotten) och Yin Yoga.
  • Meditation. Du gör flera olika under en kurs. Meditationerna är korta och kan vara i stillhet med fokus på andningen, med ljud eller mantra eller meditation i rörelse.


Medicinsk yoga för kvinnor passar alla kvinnor oavsett ålder och begränsningar. Det går bra att göra övningar sittandes på stol, men det är fint om du kan ta dig ned på yogamattan för avslappning och andningsträning.

Kursen vänder sig till kvinnor eftersom övningarna är specifikt utformade för kvinnokroppen samt att du kan känna dig trygg i en tyst gemenskap med kvinnor som förmodligen har samma problem som du.

Kursen vänder sig till alla kvinnor nybörjare inom yoga såsom erfaren. Du kan alltid hitta ett nytt verktyg för att öka ditt välbefinnande.

Kursen är fokuserad på hela dig fysiskt, mentalt och andligt.

Kvinnoyoga  Yoga Treats

Medicinsk yoga för kvinnor i en mysig lokal i Linnéstaden. Närmaste spårvagnshållplats är Olivedalsgatan, Linnéplatsen eller Brunnsgatan.

Du behöver ta med dig en egen yogamatta eller en filt att ligga på om du vill vila mjukt. Antalet deltagare kommer att begränsas till 15 kvinnor.


En termin är på 15 gånger a 90 minuter.

Hösten 2024

Onsdagar kl.10.00-11.30

28/8-11/12


Terminsavgift: 3500 kr.

Drop In, i mån av plats: 275 kr.


Anmälan via formuläret 

eller direkt till Annette via gryningstimman@gmail.com

Yoga på Stol 

Yoga 50 plus


Medicinsk Yoga för kvinnor/ Yoga på Stol

Yoga på Stol är en kurs för dig som brukar använda stol under yogapasset. Här är yogapositionerna anpassade för att du ska få mesta möjliga effekt av yogapasset även om du inte kan sitta i lotusställning eller med korslagda ben på yogamattan. Som vanligt startar yogapasset med djupandning. Här liksom senare under vilan, kan du välja om du vill sitta på stol eller ligga på din yoga matta. Efter andningsövningen följer en lång sekvens av yogarörelser sittande på stol eller stående. Vi gör inga liggande positioner däremot ingår positioner som tränar balansen. Vi avslutar med meditation.


Torsdag kl.11.00-12.30

29/8 - 12/12


En termin är på 15 gånger a 90 minuter

Terminsavgift 3500 kr.

Drop In 275 kr.


Anmälan via formuläret

eller direkt till Annette via gryningstimman@gmail.com

Vad säger yoginis om Kvinnoyoga?

Har gått på kvinnoyoga hos Annette som jag varmt kan rekommendera. Det är en mycket mjuk, inkännande och kärleksfull yogaform där du varsamt skapar kontakt igen med din kropp, bäckenbotten och livmoder och öppnar upp dialogen för att höra din kropps behov. Det är små rörelser som gör stor förändring. En yogaform jag rekommenderar alla att testa och ett underbart sätt att starta dagen på, en gåva till sig själv

(hösten 2022)


"Jag vill bara tacka dig för den underbara yogalektionen igår kväll.
Det kändes såå skönt och bra, det hände verkligen saker i min kropp och jag gick med lätta steg hemåt. Jag ser fram emot nästa pass."
( oktober 2023)