Meditation


Vad är Meditation?

Yogan var ursprungligen en metod för att förbereda kroppen för meditation. Meditation är både olika tekniker för att stilla sinnet och ett mentalt tillstånd. Det finns mängder av olika meditationstekniker, sätt att meditera. Det som är gemensamt är att uppnå ett tillstånd där du vilar i flödet av tankar och energier utan att ingripa med en handling. Det viktigaste för dig är att du hittar den teknik som passar dig och det liv du lever just nu. Olika tekniker kan passa dig under olika etapper av ditt liv. Det är ändå viktigt att säga, följ en teknik. Hoppa inte från den ena till den andra. För att du ska utveckla din egen meditation behöver du stanna ett längre tag, minst 40 dagar med en teknik. Följer du en specifik lärare, som många gjorde tidigare inom andliga traditioner, så ger läraren dig instruktioner när hen ser att du är redo.


Varje yogaklass avslutas med en kortare meditation på 5-11 minuter. Det kan vara meditation med eller utan musik, rörelser eller mantra. På en retreat kan du få prova längre meditationer, guidade meditationer och meditationer i naturen.


Meditationsgrupp


Att delta i en meditationsgrupp ger dig möjlighet att få vägledning i din egen meditationsprocess av en erfaren lärare. Det ger dig också möjlighet att få prata med din lärare och andra deltagare om de hinder, svårigheter och framsteg som du gör. Att få prata om upplevelserna av meditation är berikande och berikar andra. En meditationsgrupp är alltid en sluten grupp, ingen Drop In och vi har tystnadsplikt gentemot varandra.

Tisdagar kl.19.00-20.15


Lokal: Holi Göteborgs Holistiska Center, Pilgatan 2A i Haga


Vi träffas fem tisdagar var annan vecka med start 17/9 

Prova fem olika meditationstekniker. Praktisera Stillhetsmeditation och gående meditation.

Sluten grupp. Ej Drop In.

Meditationskudde, pall och stol finns i lokalen. Ta med dig en kofta eller sjal att ha om dig vid meditation. Mjuka lediga kläder. Var gärna barfota under den gående meditationen.


Investera i dig själv. 1250 kr.

Anmäl dig: 

via kontaktformuläret 

eller direkt till Annette via mail till gryningstimman@gmail.comVinterljus  

En morgon ägnad åt ljusmeditation.

Söndag 24 novemberVi börjar med mjuka flödande rörelser till musik för att släppa blockeringar. Jag guidar dig i en healingmeditation. Vi sjunger mantra för att öppna vårt inre ljus i mörk november. Vi mediterar först och fikar en stund efter.

Fyll dig själv med ditt inre ljus och tillsammans sprider vi ljus i vintermörkret.

Investera i dig själv. 395 kr. Fika ingår.

Anmälan via kontaktformuläret

eller direkt till Annette via mail till gryningstimman@gmail.com

unsplash