Dalslands kanal,svartebäck,marstrand 141

Yoga är ursprungligen en andlig disciplin, en teknik för att släppa identifikationen med sin kropp, sina tankar, känslor, ägodelar eller relationer och istället identifiera sig med sin själ (medvetande). Att utöva yoga har visat sig ha positiva effekter på kroppen och sinnet. Yoga stärker nervsystemet, balanserar körtelsystemet och frigör känslomässiga blockeringar vilket påverkar hälsan positivt och ger dig ökad livskraft och självkännedom.

Just nu pågår inga kurser i ren kundaliniyoga. Den yoga som jag undervisar i på Axelhuset är en Terapeutisk yoga som utgår ifrån övningar från kundaliniyoga. Du kan beställa kundaliniyoga på din arbetsplats eller som en privat lektion för dina vänner. Kontakta mig för tid och pris om du är intresserad.

Här är några kommentarer jag fått från mina elever under de år jag har undervisat i Yoga:

“På en vecka försvann mina ryggproblem efter att jag gjort ryggpasset varje morgon”

“Nu kan jag sitta i lätt meditationsställning utan besvär. Jag har inte kunnat böja mina knän ordentligt på flera år på grund av min artros.”

“När jag har svårt att somna på kvällen använder jag andningstekniken vi har lärt oss. Då
somnar jag in och sover gott hela natten.”

“Jag lider av ständig värk i kroppen men dagen efter jag har gjort yoga kan jag gå upp ur sängen utan värk.”

” Efter en månad på din yoga fick jag sänka min medicinering.”

 

Kundaliniyoga - Medicinsk yoga

Flera forskningsprojekt, både svenska och internationella, har visat att Kundaliniyoga och Medicinsk Yoga är kraftfulla komplementära metoder till traditionell västerländsk medicin. Det har visat sig att den kraftfulla metod som Kundaliniyoga är påverkar många fysiska, mentala och emotionella obalanser. De har minskat och till och med botats med hjälp av regelbunden träning. Yoga ingår idag som behandlingsmetod på flera amerikanska sjukhus. Medicinsk yoga är utvecklad av Göran Boll på IMY (institutet för medicinsk yoga) i Stockholm och används inom rehabilitering och forskning i Sverige idag. Rötterna är Kundaliniyogan men man har lyft ut specifika övningar. När jag undervisar i MjukYoga och Meditation lyfter jag ut specifika övningar och ibland modifierar dem för att de ska passa dig som har begränsningar i din kropp.