Retreat

 

DSC_1120

RETREAT PÅ RÖRÖ

Hösten 2018 

Fredag 5 oktober till lördag 6 oktober

En kort retreat med fokus på Meditation, Tystnad och Medveten Närvaro.

Jag anordnar en helgretreat på vackra natursköna Rörö som ligger i Göteborgs norra skärgård. En retreat som både är för dig som aldrig har gjort Yoga eller Meditation och enbart är nyfiken på samma gång som retreaten vänder sig till dig som har erfarenhet av både Yoga och Meditation och vill få chans att praktisera tillsammans med andra.

Retreaten startar på fredag kl.17.00 och avslutas på lördag ca kl. 17.00.

24 timmar ägnade åt framförallt meditation. Du kommer att göra morgonyoga och du kommer att få prova på olika meditationstekniker under detta dygn. Under lördagen från det att vi vaknar och fram till eftermiddagen kommer du att få vara i tystnad. Beroende på väder kommer vi att göra kortare eller längre vandringar i tystnad i det vackra naturreservatet. Vi kommer även att göra yoga och meditation i naturen.

Vi kommer att vara i Församlingshemmet på Rörö.

Maten är vegetarisk och så långt det går försöker vi laga allt från ekologiska råvaror. Under denna meditationsretreat då jag vill att du så mycket tid som möjligt ska få vara i upplevelsen av allt vi gör så kommer vi även att laga mat tillsammans i tystnad och medveten närvaro. Ett dygn som jag hoppas kan ge dig avkoppling och som stärker både din kropp och själ. Upplev skärgården när lugnet lägger sig och vattnet fortfarande är varmt.

Boendet är enkelt. I priset 1 750 kr ingår kurs, kost och logi i ett rum med fyra bäddar (våningsängar). Medtag egna lakan och handdukar. Delad dusch och toalett.  Anordnar du egen övernattning drar vi av 100 kr från grundpriset.

Antalet deltagare på retreaten är begränsat. Därför är det viktigt att du hör av dig så snart du vet att du vill delta via mail annette@gryningstimman.se eller använda kontaktformuläret eller ring Annette 0701 56 02 66.

 

 

Så här brukar en dag se ut:

En dag i Medveten Närvaro med Yoga och Meditation

  •  Vi börjar dagen med  yoga följt av  meditation.
  • Frukost som vi äter under tystnad.
  • Breath walk eller en Mindfulnesspromenad i naturen.
  • Lunch som även den äts under tystnad och i medveten närvaro.
  • Under eftermiddagen finns egen tid för promenad.
  • Fika med frukt och te.
  • Eftermiddagsyoga och meditationspass.
  • Kvällsmat.
  • Dagen avslutas med en kvällsmeditation.

Att åka på retreat är både en vila från det vanliga vardagslivet och ett unikt tillfälle att lära känna sig själv. Du kommer ett steg djupare in i yogan och meditationen när vi praktiserar tillsammans under en hel dag och du inte blir avbruten av allt som tillhör vardagen. Du får pröva på lite längre yogapass eller meditationer.

Att vara i tystnad och träna sig i medveten närvaro öppnar upp dina sinnen för en större upplevelse av varje litet ögonblick. Under dagen får du träna både yoga, meditation, mantra och att äta i medveten närvaro. Du kan även efter lunchen ta tillfället att gå ut och i tystnad med dig själv uppleva allt vad naturen har att erbjuda av frisk luft, vacker natur och tystnad. Fortsätter retreaten under flera dagar brukar det alltid vara en stunds fri tid på dagen och en aktivitet på kvällen.

 

Du reserverar en plats genom att :

# Ringa 0701 56 02 66 , fylla i kontaktformuläret eller skicka ett mail till annette@gryningstimman.se

# Betala in anmälningsavgiften 1 000 kr på plusgiro 114 69 05-3 Anmälningsavgiften får du ej tillbaka om du avbokar din plats. Resterande kostnad betalas in på samma plusgiro senast 14 dagar innan retreaten.

Obs! Viktigt att du uppger namn och telefonnummer vid betalningen.  

Maten kommer att vara vegetarisk. Har du allergi eller specialkost är det viktigt att du meddelar mig detta senast en vecka innan.

Jag önskar dig välkommen till ett unikt tillfälle att möta dig själv.

 

Retreat för dig som är Yogalärare

24 – 26 Augusti

Tyvärr inställt tills vidare på grund av en renovering i lokalen.

En helg för dig som är utbildad och aktiv Yogalärare. En helg för inspiration, givande möten med andra lärare och vila i underbar skärgårdsmiljö.

Start fredag eftermiddag den 24 augusti ca kl.17.00 med en skönt Yogapass. Avslut vid lunch ca kl.14.00 på söndag 26 augusti.

Vi bor enkelt i Rörö gamla Församlingshem i rum med 4 bäddplatser.

Priset är 3500 kr (inkl. moms) för retreat, boende och mat. Bokar du före 1/6 är priset 3100kr. Anordnar du eget boende eller vill sova på golvet i yogasalen drar jag av 400 kr.

Vi kommer att vara som flest 12 yogalärare. Är du intresserad skriver du till mig så får du mer information och besked om det finns platser kvar.

Antalet deltagare på retreaten är begränsat. Därför är det viktigt att du hör av dig så snart du vet att du vill delta via mail annette@gryningstimman.se eller använda kontaktformuläret eller ring Annette 0701 56 02 66.

Boka före 1/6 och få 400 kr i rabatt!

Mer information kommer…